OBEZBEĐENJE UTAKMICE SRBIJA – PORTUGAL

Bezbednost kao pojava u 21. veku dobija jednu sasvim novu dimenziju, a uz porast stope kriminaliteta i drugih vidova opasnosti s kojima se društvo susreće, javlja se sve veća potreba i značaj privatnog sektora.

Tu na scenu dolazi služba fizičko-tehničkog obezbeđenja.

Poslovi bezbednosti danas su podeljeni između državnog i privatnog sektora kako bi se postigli optimalni rezultati, te su Zakonom o privatnom obezbeđenju, službi fizičko-tehničkog obezbeđenja data određena ovlašćenja i nadležnosti. Između ostalog, reč je o obezbeđenju javnih okupljanja građana, a samim tim i sportskih manifestacija, gde je naša kompanija Patrol 023 od samog početka uvidela značaj svoje uloge, a svoju uslugu obezbeđenja sportskih događaja podigla je na jedan viši nivo.

Utakmice iako same po sebi treba da budu vid razonode i zabave, sa sobom nose i određene probleme, naročito u vidu nasilja i narušavanja javnog reda i mira. Svaka utakmica dakle ima i određeni nivo rizika.
Kako smo već pomenuli manjak ljudskih i drugih resursa u državnim institucijama, bezbednost na sportskim dešavanjima sve više pada na teret službe privatnog obezbeđenja.

Tako je dana 07.09. Patrol 023 sa svojih 50 službenika obezbeđenja brinuo o bezbednosti kako učesnika, tako i posetilaca jednog od najvećih sportskih događaja u zemlji. Srbija – Portugal!

Pored naše kompanije i pripadnika žandarmerije, za sigurnost su bile zadužene i druge firme pod pokroviteljstvom našeg stateškog partnera Petković tim security, što dovoljno govori o veličini događaja i broju preduzetih mera kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Prema nezvaničnim navodima, broj posetilaca prelazio je fantastičnih pedeset hiljada!

Velika je čast i zadovoljstvo imati ukazano poverenje po jednom jako važnom pitanju, a to je sigurnost ovolikog broja ljudi i našeg ponosa – reprezentacije Republike Srbije.

Iako sam rezultat nije bio zadovoljavajući i poraz je izazvao lavinu emocija i tuge među navijačima, s ponosom možemo reći da je naš posao obavljen u potpunosti profesionalno, te da incidenata na samom stadionu nije bilo.
Sami službenici obezbeđenja veoma su zadovoljni organizacijom celog događaja, dok su utisci neopisivi.

U ime naše kompanije voleli bismo da se zahvalimo Petković tim security-u, dok s nestrpljenjem čekamo neku novu priliku za ponovnu saradnju!

MSc Bjelica Jelena
Direktor sektora procene rizika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *